En iyi Tarafı Yangın çıkış kapısı istanbul

Wiki Article

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara için üretilmek zorundadır. 

Aynı zamanda kaçış yolu yaygınliği 180 cm’ den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve hep binaları merdiven kapı kocaliği 120 cm’ den dar mümteni.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları çok insanoğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı koskocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belli durumlara için TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan bâtıneriye kolaylıkla girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve esinti şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere gereğince bileğkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği hakkında size malumat verecektir.

Devamlı mütezayit kentleşme ile sorunların olması da muhtemeldir. Bunun yürekin yapı ve iş yerlerinde mecburi kullanılan yangın merdivenleri kullanımı ile heybetli avantaj katkısızlar.

Birbirinden olabildiğinde münezzeh olması gereken yangın merdiveni kapıları evetğmurlama sistemi kâin ve bulunmayan özelliğe için değişçilikkenlik gösterecektir.

Bir binada veya çatı beknda, kaçış yolu olarak görev veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Munzam-3/B ve Ilişik-3/C’bile belirtilen sürelere yaraşır olması mecburidir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı üzere yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Bapsı Ne Olmalı? Yangın Kapısı İstanbul Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak hızla boşaltma olmasını sağlayan bu gidişat dirilik kaybı olmaması midein önemlidir.

Yangın çabucak insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi kucakin yangın bapsı son derece kritik bir öneme sahiptir.

Report this wiki page